Sociala medier är en ny umgängesform men även här gäller vissa regler. Det första man får lära sig (jag har gått på kurs) är att det krävs en tvåvägskommunikation. Man ska till exempel inte bjuda in sina facebookvänner med armbågen, eller »tjuvlyssna« utan att själv delta.
Åsa som är »vän« med Jan Björklund undrar varför han har en facebooksida . »Kontakt med eventuella väljare? Skulle inte tro det«, skriver hon på hans sida.
Hon är en av många fritidspedagoger som väntar på att utbildningsministern ska svara på frågor kring legitimationen. Jan Björklund har helt uppenbart inte gått kursen i vett och etikett på nätet.
»Som beslutfattare och ytterst ansvarig är det din uppgift att motivera dina beslut! Vi kräver en väl underbyggd motivering, inte standardsvar från dina medarbetare som rapar upp behörighetsförordningen med skiftande tolkningar«, skriver Tina och är frustrerad över att Jan Björklunds medarbetare ger otydliga svar. I detta nummer har vår reporter Elisabet Rudhe intervjuat Jan Björklund för att få klarhet.
Visst får man intryck av att regeringen satsar miljarder på nya reformer i skolan? Men det visar sig ofta vara samma pengar i omlopp. Vår reporter Ulrika Sundströms granskning visar hur lite det blev över till skolan i budgeten för 2012.