![](http://www.lararnasnyheter.se/sites/lararnasnyheter.nod1.se/files/image_uploads/FS/medarbetare/helena_ingvarsdotter_120_rod.jpg)
Och att ta del av resultatet var som att öppna den finaste julklappen med glitter och guldsnören. Svaren blev en present till oss på redaktionen. Statistiskt sett gillar ni tidningen, nämligen. Och det är fantastiskt för oss att veta, för vårt uppdrag är ju att göra en tidning som är nyttig och viktig för er.
Jag ska inte bli långrandig med alltför mycket siffror men jag kan inte låta bli att nämna några av svaren i undersökningen; Av de som svarat att de läser tidningen pratar 89 procent ofta eller ibland med kollegor på jobbet om innehållet. Och nästan alla, 93 procent, har använt sig av något de läst i tidningen. 69 procent har gjort det flera gånger. Jättekul, tycker jag. Och så en sista siffra: hela 92 procent av er som läser tycker att tidningen Förskolan är inspirerande.
En läsarundersökning är en sak, men vi behöver också de dagliga kontakterna via mejl, telefon, Twitter, post eller Facebook. Alla era tips, frågor och kommentarer är nödvändiga för att vi ska kunna fortsätta att skriva om rätt saker.
Jag hoppas förstås att just du kommer att prata om och använda också det vi erbjuder i detta nummer. Förutsättningarna är goda, för det är en bra mix. Forskningsartikeln handlar om demokratiarbete, aktuelltjobbet berättar om ett pågående försök att använda speciella övningsförskolor för studenternas VFU under förskollärarutbildningen. Positivt eller negativt? Ja, det beror på vem man frågar. Hör gärna av dig och berätta vad du tycker!
Temat bjuder på sinnlig inspiration och vinjetten Vuxenvardag tipsar om hur du får din hjärna att minnas de roliga stunderna på jobbet. Kanske låter det onödigt eller flummigt, men vi behöver faktiskt öva på det. Hjärnan är tydligen lite av en expert på att se och minnas det som varit jobbigt och svårt. En enda motgång sägs ge lika stort avtryck i minnet som tre framgångar. Men det går att bryta mönstret med lite träning.
Som alltid hittar du notiserna, intervjun, fackböckerna och barnkulturen i tidningen. Dessutom har vi knåpat ihop en skola om hur du kan bli bättre på att filma med mobilen (eller paddan, tipsen funkar även för den).
Trevlig läsning!
PS. Jag vet att många sparar gamla nummer av tidningen och det är kul. Om det börjar bli trångt i skåpen finns också möjligheten att hitta tidigare publicerat material via webben eller genom att ladda ner tidningen som app. Missa inte det!